Opriţi proiectul rezidențial “American Dream” din Șcheii Brasovului!


 
This petition is past it's deadline.

We have collected 4.182 signatures. This petition's target is 6.000 signatures!
6.000 needed


Opriţi proiectul rezidențial “American Dream” din Șcheii Brasovului!

Allen Coliban
Created by Allen Coliban
http://youtu.be/pvnM2yTkxWg

 
Petitioning Primarul Brasovului

Update #1
https://youtu.be/pvnM2yTkxWg

Published on June 26, 2017 @ 16:05 h

Petition text

Un proiect rezidențial promovat sub numele “American Dream” pune în pericol specificul istoric și arhitectural al Șcheiului, distrugând un deal, pentru profit.

 

Noi, cetățenii Brașovului, ne iubim orașul! Am învățat să îi respectăm moștenirea culturală, patrimoniul natural și să îi promovăm valorile, cu mândria șansei de a locui într-un oraș frumos și curat, la poalele Rezervației Naturale Muntele Tâmpa.

 

În cazul complexelor rezidențiale propuse de American Dream pentru Șchei, autoritățile publice sesizate (Inspectoratul Județean în Construcții Brașov, Primăria Municipiului Brașov) nu dețin informații despre aceste investiții. În condițiile în care, la fața locului se desfășoară lucrări de terasare și amenajare a zonei, afirmațiile autorităților sunt cel puțin șocante și neverosimile.

Locuitorii din Șchei, alți cetățeni ai Municipiului Brașov și reprezentanți ai USR Filiala Brașov au sesizat autoritățile publice locale și au postat în mediul online imagini/înregistrări video cu lucrările ample din apropiere de parcarea Belvedere până la str. Cetinii/str. Piatra Mare (zona Coasta Prundului - Calea Vacii). În prezent, lucrările continuă să fie realizate cu sârg, fiind de un real pericol pentru cei ce tranzitează zona -  punând în pericol viața acestora, ele nu sunt delimitate sau asumate de cineva (prin existența unui panou de organizare a șantierului). Sesizările efectuate sunt în momentul de față în atenția Poliției Locale a Municipiului Brașov - Serviciul Inspecție și Control/Compartimentul Disciplină în Construcții.

Nouă, celor care am inițiat această petiție și am format un grup de acțiune locală, cel mai grav ni se pare faptul că nimeni nu știe despre ce este vorba cu exactitate, cine a demarat aceste lucrări și, de fapt, care este scopul final, existând deja în spațiul public materiale publicitare în vederea vânzării de locuințe.

Noi nu suntem împotriva dezvoltării urbane, însă ne dorim un mod responsabil de acțiune, cu respectarea atât a legislației existente, a moștenirii naturale și culturale, cât și a locuitorilor Brașovului.

Fără a fi o situaţie singulară, ne dorim ca pe viitor, să existe o dezbatere publică privind elaborarea unor politici publice de dezvoltare urbană în acord cu protejarea naturii, a patrimoniului cultural şi istoric.

Solicităm prin prezenta petiție:

-  reacția promptă a autorităților, cu răspunsuri și aplicarea de măsuri concrete, în cazul lucrărilor sesizate în Șchei – Calea Poienii (zona Coasta Prundului - Calea Vacii);

-  punerea la dispoziție de către autorităţi a întregii documentaţii referitoare la acest proiect;

- realizarea de către autoritățile publice locale a unui P.U.Z. cu privire la zona Șchei/Calea Poienii – str. Stejerișului, după modelul Cetate și Brașovul Vechi, în urma dezbaterii publice;

- implicarea constantă a cetățenilor în procesul decizional local privind dezvoltarea urbană.

 

Inițiatori petiție: – reprezentanții Grupului Braşovul Civic

                        – senator USR Braşov, Allen Coliban.

Asociatia Visum, Mihai Tatu.


*Notă:

Conform site-ului web al investitorului prevăzut pentru zona Șchei, Brașov, proiectul “American Dream” înseamnă 4 complexe rezidențiale:

-American Dream 3 (localizare str. Cetinii/str. Piatra Mare), “1000 de garsoniere și apartamente noi [...]. Ansamblu format din clădiri mici și cochete, de P+2+3 retras, circa 15 ap/ scara […].”

-American Dream 4 (localizare str. Nisipiului de Sus nr. 40), “150 de garsoniere și apartamente noi […].”

-American Dream 5 (localizare Strada Colțul Putinarilor, Brașov/Calea Vacilor), “250 de apartamente de lux [...].”

-American Dream 6 (localizare Aleea Dupa Iniște, nr. 72), “350 de apartamente și garsoniere la cheie [...].”
Disclaimer: The views and opinions expressed in this petition are those of the author (Allen Coliban) and do not necessarily reflect the official policy or position of YouSign.org.

Published on June 26, 2017 @ 04:23 h

 
 

 
 

 
Share the petition on news websites, social readers, IM, blogs, groups, and forums.


Copy / Paste: