Cerem URGENTAREA redeschiderii Aeroportului Transilvania


 
This petition is past it's deadline.

We have collected 163 signatures. Can you help us reach 500 signatures?
500 needed


Cerem URGENTAREA redeschiderii Aeroportului Transilvania

Ferencz Zsombor
Created by Ferencz Zsombor
http://www.facebook.com/savetransylvaniaairport

 
Petitioning Consiliul Local Târgu-Mureș , Consiliul Județean Mureș , Ministerul Transporturilor
Petition text

În urma suspendării activității de transport pasageri de pe Aeroportul Transilvania, chiar dacă Consiliul Județean Mureș a luat decizia de a lua un împrumut pentru reconstruirea pistei, considerăm că nu s-au creat condițiile necesare pentru rezolvarea problemei. În etapele următoare pot apărea obstacole prin care să se întârzie începerea, executarea și finalizarea lucrării, astfel încât să se ajungă la un blocaj administrativ pe termen lung. Chiar și după 2017.

Contestațiile, soluțiile tehnice nefavorabile, problemele imprevizibile pot fi niște obstacole fatale în repornirea aeroportului. Spargerea pistei, mutarea molozului și construirea unei piste noi în locul celei vechi mai mult ca sigur este o soluție mai costisitoare și mai greu de realizat decât construirea unei piste noi lângă cea veche. Pista actuală poate fi folosită de aeronave de dimensiuni mai mici, inclusiv pentru transport de pasageri, dar nu există asemenea curse, nu s-au făcut contracte cu firme care să opereze cu aceste aeronave de pe aeroport.

Așadar, cerem URGENTAREA redeschiderii Aeroportului Transilvania. Cerem analiza amănunțită a soluției tehnice alese pentru refacerea pistei, formarea unei celule de criză care să verifice și să monitorizeze activitatea aeroportului și să informeze opinia publică aproape zilnic despre realizările efectuate. De asemenea, cerem amenajarea zonei din apropierea aeroportului, ceea ce nu necesită o investiție mare, dar contează mult în perspectiva repornirii ei. Momentan, la trecerea pe DN1 lângă aeroport imaginea este una dezolantă și aduce daune grave renumelui Aeroportului Transilvania. Cerem implicarea și conlucrarea tuturor părților interesate (Consiliul Județean Mureș, Consiliul Local Târgu-Mureș, Ministerul Transporturilor, firmele de turism, firmele cu activitate multinațională, societatea civilă) pentru redeschiderea aeroportului.Disclaimer: The views and opinions expressed in this petition are those of the author (Ferencz Zsombor) and do not necessarily reflect the official policy or position of YouSign.org.

Published on December 30, 2016 @ 14:19 h

 
 

 
 

 
 

 
Share the petition on news websites, social readers, IM, blogs, groups, and forums.


Copy / Paste: